Βιογραφικό

  Η Άννα Τροβά είναι ψυχολόγος-αναλύτρια ομάδας, θεραπεύτρια ζεύγους & οικογένειας. Είναι αριστούχος Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (BSc) και κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου από τη Νομαρχία Αθηνών (Αριθμός Άδειας:Υ.12017/1-11-2004). Επίσης, είναι αριστούχος μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στον Τομέα Κοινωνικής Ιατρικής, Ψυχιατρικής και Νευρολογίας και υπ. Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

   Εκπαιδεύτηκε στην Ομαδική Ανάλυση και στη Θεραπεία Ζεύγους και Οικογένειας στην Ελληνική Εταιρεία Αναλυτικής Ομαδικής & Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας (2006-2011). Παλαιότερα (2010-2012) συνεργάστηκε με το Τμήμα Διαταραχών Προσωπικότητας της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών-Αιγινήτειου Νοσοκομείου στο πλαίσιο κλινικού προγράμματος εκπαίδευσης στην ομαδική αναλυτική ψυχοθεραπεία ασθενών με σοβαρή διαταραχή οριακής ψυχοπαθολογίας, ενώ έχει μετεκπαιδευτεί στην Κλινική Ψυχοπαθολογία στην Α΄ Ψυχιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών-Αιγινήτειου Νοσοκομείου (2006-2007).
  Από το 2007 εργάζεται στο Πρόγραμμα «ΑΘΗΝΑ», ενώ από το 2009 έως το 2019 ήταν συντονίστρια σε ανοικτού τύπου ψυχοθεραπευτική ομάδα ενδονοσοκομειακών ασθενών με διαταραχή χρήσης αλκοόλ στην Πτέρυγα Παλαιολόγου Α΄ της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών-Αιγινήτειου Νοσοκομείου. Επίσης, είναι συνθεραπεύτρια σε κλειστού τύπου ψυχοθεραπευτική ομάδα ασθενών με σοβαρή διαταραχή οριακής ψυχοπαθολογίας στο Τμήμα Διαταραχών Προσωπικότητας της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών-Αιγινήτειου Νοσοκομείου. Παράλληλα συμμετέχει ως εισηγήτρια σε μετεκπαιδευτικά προγράμματα πρακτικής άσκησης ψυχολόγων αλλά και ως εισηγήτρια σε άλλους κλινικούς φορείς ψυχικής υγείας (Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών-ΕΚΨΥ) και ως εκπαιδεύτρια σε ενέργειες επαγγελματικής κατάρτισης (Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης ΓΝΝΘΑ «Η ΣΩΤΗΡΙΑ»).
  Η κα Τροβά έχει πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο με δημοσιεύσεις σε περιοδικά, ανακοινώσεις και συμμετοχή ως ομιλήτρια σε συμπόσια, κλινικά εργαστήρια (workshop), στρογυλλά τραπέζια και θεματικές συνεδρίες σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.
  Είναι τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων-ΣΕΨ, της Ελληνικής Εταιρείας Αναλυτικής Ομαδικής & Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας, του Ινστιτούτου για την Ψυχική Υγεία και τη Θεραπεία και Έρευνα των Διαταραχών Προσωπικότητας, καθώς και επιστημονική συνεργάτης της Ελληνικής Εταιρείας Εμμηνόπαυσης (ΕΛΕΤΕΜ).
  Στο ιδιωτικό της γραφείο που διατηρεί στους Αμπελόκηπους παρέχει εξειδικευμένες και σύγχρονες υπηρεσίες αναφορικά με όλο το φάσμα της ψυχοπαθολογίας. Διαθέτει πολυετή πείρα, παρέχοντας ατομικές και ομαδικές συνεδρίες σε εφήβους και ενήλικες, καθώς και θεραπεία ζεύγους και οικογένειας. Η κλινική της εμπειρία περιλαμβάνει παροχή ψυχοθεραπευτικών συνεδριών σε ανθρώπους που παρουσιάζουν διαταραχές της διάθεσης, διαταραχές προσωπικότητας, αγχώδεις διαταραχές, ψυχοσωματικά προβλήματα και δυσκολίες στις διαπροσωπικές σχέσεις ή δυσκολίες που απορρέουν από σοβαρή σωματική νόσο (καρκίνο) ή κάποια σημαντική αλλαγή στη ζωή του ατόμου (απώλεια αγαπημένου προσώπου).
  Στόχος της θεραπευτικής διαδικασίας είναι να ανακαλύπτει ο θεραπευόμενος και να ενισχύει τα θετικά στοιχεία του, να αναγνωρίζει, να αποδέχεται και να νοηματοδοτεί τα επώδυνα συναισθήματα και τις εσωτερικές του συγκρούσεις, έτσι ώστε να κατανοεί τον εαυτό του και τους άλλους σε ένα βαθύτερο επίπεδο.
  Οι ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες μπορούν να γίνονται και εξ αποστάσεως για άτομα που ζουν εκτός Αττικής, σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, αλλά και για ανθρώπους που για ποικίλους λόγους επιθυμούν διαδικτυακή ψυχοθεραπεία.

Επικοινωνία

 

Διεύθυνση

Λ. Κατσώνη 36Α

Αμπελόκηποι

2ος Όροφος

11471

 
Email
 

Τηλέφωνο